Continue reeksopnamen

Tijd & timing - Continue reeksopnamen - Digital camera and photography cursus

Foto: KodakProfessionele fotografen zijn altijd in staat geweest om met een analoge camera met motordrive reeksopnames te maken met een frequentie van 4 tot 5 beelden per seconde (bps). Een film rolletje was dus zo vol. De functionaliteit van reeksopnames is ook mogelijk op de meeste digitale camera's  zonder door te draaien of opslag medium te wisselen.
De snelheid waarmee de beelden kunnen worden genomen, is afhankelijk van de grootte en snelheid van het interne geheugen van de camera (buffergeheugen), het pixelformaat van de beelden en de toegepaste compressie.
In professionele camera's is buffer geheugen groot en kan daardoor de nodige beelden van hoge resolutie bevatten. Bij consumentencamera's is het buffergeheugen een stuk kleiner en het maximaal aantal opnames per reeks meestal beduidend lager.
Omdat de meeste digitale camera's een aanzienlijke 'ontspanvertraging' hebben (= de tijd tussen het indrukken van de ontspanner en het feitelijke nemen van de foto), kan de modus Reeksopname uitkomst bieden om deze tijd te overbruggen. Bij een bewegend voorwerp of sport actie begint u eigenlijk iets te vroeg met het maken van de reeksopname en stopt iets na het beŽindigen van de actie. Later kunt u dan de beste foto uitkiezen. Met de werkwijze raakt uw geheugenkaart natuurlijk wel snel vol.