Digitale portefeuille

Digitale portefeuilleAls u uw digitale camera mee op vakantie neemt, heeft u voldoende geheugenkaarten nodig. Als u vooraf weet op welke resolutie en met welke compressie u uw digitale foto's gaat nemen, kunt u uitrekenen hoeveel kaartjes u nodig heeft om al uw vakantiefoto's op te kunnen slaan.


Misschien neemt u een laptop mee om dagelijks uw foto's te downloaden naar uw harde schijf. Een alternatief zou een zgn. "digitale portefeuille" kunnen zijn; een apparaatje met een harde schijf waarin uw geheugenkaart past, met USB aansluiting en soms wel 80 Gb aan opslagruimte. Ze ondersteunen verschillende soorten flashkaart, hebben genoeg ruimte voor duizenden foto's en kunnen thuis op uw gewone computer aangesloten worden om uw vakantiefoto's over te zetten.


Sommige van deze handige apparaatjes hebben zich ontwikkeld tot multifunctionele media spelers, die de mogelijkheid bieden uw beelden te bekijken of als diashow af te spelen op TV en daarbij tevens plaats bieden aan al uw MP3 muziekbestanden of andere data. Ze zijn gemakkelijk in het gebruik en hoewel de prijzen dalen, zijn ze toch nog ongeveer even duur als een gemiddelde digitale camera, afhankelijk van hun mogelijkheden.