Hitachi  Microdrive

Opslagmedia - Hitachi Microdrive - Digital camera and photography cursus

Klik hier voor meer informatie over de IBM MicrodrivesTot enkele jaren geleden waren harde schijven van computers grote apparaten. Niemand had toen voorzien dat ze ooit in een digitale camera zouden passen en zoveel opslagruimte zouden bieden. IBM slaagde erin om een harde schijf te ontwikkelen, die in een CompactFlash II slot past zoals die in veel digicams voorkomt. In 2002 nam Hitachi de Microdrive afdeling over en hoewel Seagate ook miniatuur harde schijven maakt, is de naam Microdrive nu een geregistreerd handelsmerk van Hitachi.

De MicroDrive is verkrijgbaar met een maximum opslagcapactiteit van 6 Gb, en net als bij flashkaarten zal deze opslagruimte toe blijven nemen. De overdrachtssnelheid van een Microdrive is lager dan van een geheugenkaart, zeker als het schijfje bijna vol is. Elk apparaat dat geschikt is voor PC-kaarten kan d.m.v. een PCMCIA adapter gebruik maken van de MicroDrive.

Nu er geheugenkaarten zijn met een opslagcapaciteit van 8 Gb, is de MicroDrive minder populair, ook al omdat ze vrij gevoelig zijn voor schokken, doordat er bewegende delen in zitten en ze meer stroom gebruiken dan een gemiddelde flashkaart. Controleer de specificaties van uw camera om te zien of hij het hogere stroomverbruik en de hogere werktemperatuur van een MicroDrive aan kan voordat u er een koopt.