MultiMediaCard (MMC)

Opslagmedia - MultiMediaCard (MMC) - Digital camera and photography cursus

Klik hier voor meer informatie over de MultiMedia cardsDigitale camera's worden steeds kleiner en dus ook geheugenkaarten. Omdat moderne camera's het formaat van een bankpasje hebben, ontwikkelden Sandisk en Siemens de kleine MultiMediaCard. Deze MMC wordt nu op de markt gebracht door MultiMediaCard Association

De MMC heeft een max. capaciteit van 2 Gb en meet 32x24x1,4 mm. Dit is 1/5 van het formaat van een CF-kaart. Nu is er de RS-MMC (reduced size), die nog snellere data-overdracht biedt en 50% kleiner is dan de standaard MMC. Het is echter niet het kleinste opslagmedium, want Samsung Electronics ontwikkelde de MMC-micro met een grootte van slechts 1/3 van de RS-MMC. Een MMC-Micro van 128Mb biedt plaats aan max. 60 5-Mp opnames of 50 min. video.
Vanwege de kleine afmetingen wordt de MMC ook gebruikt in mobiele telefoons, MP3-spelers, notebooks, GPS en digitale (video)camera's. De MMC gebruikt ROM-technologie voor alleen-lezen applicaties en Flash-technologie voor lees/schrijf applicaties zoals digitale camera's.
Dankzij een DOS/Windows bestandsstructuur is de MultiMediaCard compatibel met desktop computers en aan te sluiten via USB-poorten of PC-kaart adapters. Door het lage stroomverbruik hebben ze slechts een eenvoudige AA of AAA batterij nodig en zijn ze uitermate geschikt voor zeer kleine consumenten electronica.