Sony MemoryStick

Opslagmedia - Sony MemoryStick - Digital camera and photography cursus

Klik hier voor meer informatie over Sony Memory SticksDe door Sony ontwikkelde Memory Stick werkt hetzelfde als de CompactFlash kaart. Het is ontworpen voor zowel gebruik op een PC als voor een groot scala aan digitale (audio / video) producten. Met een maximum capaciteit tot 2 GB, is het nog steeds één van de kleinste opslagmedia. Het kaartje is kleiner dan een stripje kauwgum, lichtblauw van kleur en weegt slechts 4 gram. Net als andere flash memory kaartjes, heeft de Memorystick een hoge schrijfsnelheid.

Het bevat geen bewegende delen en u heeft geen speciaal apparaatje nodig om hem te 'lezen'. Door aan de achterkant een knopje te verschuiven voorkomt u het per ongeluk wissen van de data. Ze zijn zo gemaakt dat er geen vervuiling bij de 10-pins connector kan komen. Memorysticks worden tegenwoordig ook door andere fabrikanten gemaakt, zoals bijvoorbeeld Sandisk.

De meeste recente versie is een duo uitvoering van de Memorystick ProDuo. Het heeft een maximum opslagcapaciteit van 4 GB. Klik op de afbeelding rechtsboven voor meer informatie over de Memory Stick.