De valkuilen

De valkuilenGeheugenkaartjes zijn redelijk prijzig en het verdient aanbeveling een kaartje te kopen met de grootst mogelijk capaciteit dat in uw budget past. Naarmate het aantal MB's van het kaartje toeneemt, wordt de prijs per MB lager en u bent dus relatief goedkoper uit bij aanschaf van een grotere geheugenkaart. Ook de prijs per merk en aanbieder kan sterk variŽren.

Geheugenkaartjes werken goed binnen een breed temperatuurgebied, maar leg ze niet in de volle zon. Ook condensatie door wisselende temperaturen en stof zijn ongewenst. Bewaar een kaartje altijd in zijn beschermende verpakking. Pas op voor magnetische velden en de behandel de contacten met zorg. Al deze factoren kunnen de foto's op de kaart beschadigen of onleesbaar maken.

De techniek van de MicroDrive wordt niet door alle camera's ondersteund. Bovendien zijn sommige camera's niet bestand tegen hun hogere werktemperatuur en stroomgebruik. Raadpleeg de specificaties van uw camera of kijk op de site van de fabrikant, alvorens u een MicroDrive aanschaft. Daarbij zijn MicroDrives gevoelig voor vocht en temperatuurschommelingen, waardoor schrijf- en leesfouten kunnen optreden. Omdat een MicroDrive mechanische onderdelen heeft, moet u dergelijke kaartjes niet laten vallen.