Software - de grondbeginselen

Software - de grondbeginselenAls u een digitale camera hebt gekocht, vindt u in de doos naast de camera ook een heleboel extra's. Niet alleen treft u (oplaadbare) batterijen, een oplader en diverse aansluitkabels, maar ook de nodige software die van pas komt bij het werken met een digitale camera. De software bevat programma's om de camera aan te sluiten op de computer, om de foto's te kunnen downloaden, bekijken, beheren, aanpassen en af te kunnen drukken.
Ook kan er software van derden bijzitten, waarmee u speciale taken kunt uitvoeren, zoals met Panorama om foto's aan elkaar te hechten. Sommige meegeleverde programma, zoals vooral fotobewerkingsprogramma's, worden echter geleverd als beperkte versie (Limited Edition) van grote programma's als Photoshop en Paint Shop Pro.
Photoshop Elements is een van de bekendste fotobewerkingsprogramma's die worden meegeleverd met digitale camera's. Het heeft een breed scala van gereedschappen en u kunt uw foto's tot op een hoog niveau optimaliseren. Het is even wennen aan de interface, omdat deze afgestemd is op meer professioneel gebruik en dus geen grote en simpele knoppen heeft. Voor de professional is Photoshop het programma om beelden mee te bewerken, maar mogelijk zijn er goedkopere alternatieven die bijna dezelfde functies en mogelijkheden hebben.