CD-DVD show

CD-DVD showDe meeste digitale foto's belanden op de harde schijf van een computer, worden één of twee keer bekeken en leven daarna verder in de anonimiteit. En dat is jammer. Zeker omdat het mogelijk is om met uw foto's een multimedia show op cd/dvd te maken, die u kunt afspelen op elke computer of TV. Er zijn voldoende programma's om zonder veel moeite zo'n presentatie in elkaar te zetten.
Soms bevatten sommige grafische programma's mogelijkheden om een diashow te maken of u download een gratis programma van internet. In de meeste gevallen moet u de gewenste foto's selecteren, op volgorde zetten en de intervallen instellen. Tenslotte voegt u nog illustraties, tekst en geluid of muziek toe om uw diashow een extra dimensie te geven. U kunt zelfs speciale effecten en fotokaders toepassen. De presentatie van een trouwerij of verjaardag wordt op deze manier opnieuw een feest.
Behalve voor privé foto's kunt u een diashow natuurlijk ook voor andere doeleinden gebruiken. De mogelijkheden zijn onbeperkt. Denk hierbij aan een geïllustreerde stamboom op cd of dvd, of een bedrijfs- of productpresentatie. Als u bij dit laatste een autorun.inf bestand toevoegt op de cd of dvd, dan start deze vanzelf als ze in de cd-speler van de computer wordt gedaan.