Afdrukservices

AfdrukservicesAls u zelf uw digitale foto's afdrukt op een goede inkjetprinter, dan zult u merken dat de inkt sneller op raakt dan u verwacht en dat het papier veel duurder is dan simpel kopieerpapier. Voor een goede afdruk zijn er echter alternatieven.
Net als vroeger met het filmrolletje, zijn er tegenwoordig volop printservices die uw digitale foto's op fotokwaliteit kunnen afdrukken. Met uw foto's op een geheugenkaart, cd of diskette maken ze daar afdrukken op fotopapier tegen een redelijke prijs. Vaak is een afdruk niet  duurder dan een gewone afdruk van een negatief of ASP.
Er zijn ook printservices op internet. U kunt uw foto's vanuit uw browser of een klein gratis hulpprogramma uploaden naar de printservice van uw keuze. Uw ditgitale foto's worden afgedrukt in de opgegeven aantallen en formaten en u kunt ze een paar dagen later af gaan halen in een winkel in de buurt. Steeds vaker kunt u ze ook op laten sturen en dan hoeft u dus helemaal de deur niet meer uit voor uw vakantiefoto's.
Voordeel van de digitale printservices is dat u al uw foto's zelf kunt optimaliseren of aanpassen en nooit meer een mislukte afdruk hebt. Omdat nooit meer de inkt op is tijdens het afdrukken of kostbaar fotopapier verloren gaat, zal de (online) printservice op den duur goedkoper zijn dan zelf afdrukken.