Fotoalbums en internet delen

Printers en afdrukken - Album/internet delen - Digital camera and photography cursus

Foto door Flip AlbumMet de introductie van digitale fotografie heeft het laten meegenieten van familie en vrienden van de vakantiefoto's een geheel nieuwe dimensie gekregen. Niet langer hoeft het aloude fotoalbum van hand tot hand te gaan. In dit digitale tijdperk kan iedereen overal ter wereld op het moment dat het hem of haar uitkomt foto's op internet bekijken.
Natuurlijk kunt u ook gescande negatieven, dia's en foto op internet zetten in een zogenaamd e-album.
Met speciale software kunt u digitale fotoalbums ontwerpen en invullen. Soms ziet u zelfs de pagina's omslaan van uw digitale album. Een digitaal fotoalbum kunt u op een cd zetten voor presentatie op een monitor, maar ook per e-mail versturen naar kennissen of plaatsen op een stukje eigen schijfruimte op internet. Met een speciaal paswoord kan iedereen van de foto's genieten. De foto's kunnen ook weer gedownload worden naar de eigen computer en zo kunnen familie en vrienden de leukste foto's zelf afdrukken of bijbestellen, zonder u lastig te vallen.
Ook het standaard fotolijstje op u bureau kunt u vervangen door een digitale versie. Deze elektronische fotolijstjes hebben een geheugen, waarin meerdere digitale foto's opgeslagen kunnen worden en die vervolgens willekeurig kunnen worden afgespeeld.