Printer types

Printer typesNadat u alle moeite gedaan heeft om een mooi plaatje vast te leggen, wilt u natuurlijk ook wel eens een schitterende afdruk hebben.
Het meest voor de hand liggend is om een inkjet- of bubblejetpinter te gebruiken. Deze printers sproeien hele kleine druppeltjes inkt op het papier en ze leveren goede kwaliteit, zeker als u een speciale fotoprinter met het juiste papier gebruikt. De inktcartridges zijn wel vrij prijzig.
Als u veel print is een kleurenlaserprinter een mogelijk alternatief. Ze maken minder geluid en maken over het algemeen kwalitatief betere afdrukken. De aanschafkosten liggen veel hoger maar de kosten per afdruk zullen lager zijn. Ze gebruiken een laser om een afbeelding te vormen welke elektronisch overgebracht wordt op papier.
Dye sublimation pirnters vormen afbeeldingen door kleur op het papier aan te brengen door middel van warmte. De kwaliteit is bijna gelijk aan een conventionele afdruk, maar voor thuisgebruik is het afdrukformaat vaak maximaal maar 15 bij 10 cm. Ook gebruikt het speciaal papier.
Thermische was of Microdry printers werken hetzelfde als Dye Sub, maar gebuiken was. Het is nu niet nodig speciaal papier te gebruiken