Belichting - de valkuilen

Belichting - de valkuilenDe meeste interne flitsers hebben te weinig vermogen om voorwerpen op meer dan 3 à 4 meter goed te belichten. In dat soort gevallen heeft u een sterkere en geavanceerde flitser nodig. Deze regelt automatisch de hoeveelheid flitslicht afhankelijk van het gebruikte diafragma. Wacht bij gebruik van flitsers altijd tot het OK-lampje brandt, anders zal de flits niet afgaan als u de ontspanner indrukt en controleer het voltage van oudere flitsers voor gebruik.
Interne flitsers zijn vaak te dicht bij de lens geplaatst en veroorzaken daardoor rode ogen als de gefotografeerde persoon recht in de lens kijkt. Door de persoon weg te laten kijken van de lens of meer licht in de kamer aan te doen waardoor de pupil vernauwt, kan dit voorkomen worden. Bovendien hebben sommige camera’s de mogelijkheid rode ogen achteraf in de camera te corrigeren. Zet de persoon niet te dicht voor een achtergrond en niet in de buurt van spiegels of ramen, omdat u dan harde schaduwen en ongewenste reflecties krijgt.
Een flitser gebruiken bij concerten of evenementen in grote hallen of stadions is nutteloos. Zelfs krachtige flitsers hebben een maximaal bereik van 10 tot 15 meter en daarmee bereikt u nooit de acteurs en muzikanten op het toneel. Probeer derhalve dichterbij te komen of ondersteun de camera en gebruik langere sluitertijden.