Belichting - de grondbeginselen

Belichting - de grondbeginselenDe meest voor de hand liggende en bruikbare vorm van licht is natuurlijk het gewone daglicht. Het is overal om ons heen, hoewel de kwaliteit verschillend kan zijn afhankelijk van het tijdstip van de dag en de stand van de zon.

De middagzon is nogal blauw en maakt een harde, donkere schaduw, omdat het licht recht boven ons staat. Ochtend -en avondlicht is veel warmer van kleur en door de lage stand van de zon is de schaduw lang en meer vervaagd. De hoeveelheid licht is op die momenten echter niet altijd toereikend voor een goede belichting en in zo'n geval moet u kunstlicht gebruiken.
De interne flitser van uw camera is daarvoor de eerst aangewezen optie. Hoewel het bereik van een dergelijke flitser  vaak beperkt is tot 3 4 meter kunt u het toch gebruiken als een invul flits als aanvulling op het aanwezige licht en als oplichting van donkere schaduw partijen.

In de studio hebt u studio flitsers die gebruikt worden door professionele fotografen. Dit zijn grote flits-eenheden met een zeer hoog richtgetal. Ze zijn bijzonder veelzijdig inzetbaar en nauwkeurig regelbaar per 1/2 stop over een groot gebied.