Video bestandformaten

Video bestandformatenMPEG1, is het oorspronkelijke videoformaat voor Cd-rom's en VideoCD's en ondersteunt 24-bits kleur en CD-kwaliteit geluid. Het werd opgevolgd door MPEG2 - de standaard voor DVD films - inmiddels vervangen door MPEG4, dat ook de oudere formaten ondersteund. Het produceert hoge kwaliteit video en slaat de bestanden gecomprimeerd op.
AVI (Audio Video Interleave) ontwikkeld door Microsoft, is een populair videoformaat maar is van relatief lage kwaliteit.
Quicktime van Apple is in staat om video, audio en digitale foto's op te slaan. Het ondersteunt de meeste formaten, zoals JPEG en MPEG. Quicktime ondersteund ook virtual reality en 3D. Voor gebruik in een webbrowser is een (gratis) plug-in nodig.
RealVideo is een zogenaamd 'streaming' formaat, hetgeen betekent dat de gecomprimeerde bestanden al afgespeeld kunnen worden tijdens het downloaden. Het ondersteund formaten van derden, zoals AVI, WAV, MIDI en MPEG. Net zoals is een plug-in nodig voor downloaden en afspelen in een webbrowser. De meeste digitale camera's hebben de mogelijkheid om bewegend beeld met geluid op te nemen. De lengte van een filmpje is meestal beperkt tot de hoeveelheid ruimte op de geheugenkaart.