Digitale zoom - de telelens van de arme fotograaf

Digitale zoom - de telelens van de arme fotograafIn tegenstelling tot de meer geavanceerde digitale zoom, waarbij een uitsnede wordt ge´nterpoleerd tot de maximale resolutie van de camera, tonen de simpelste camera's de centrale uitsnede zonder interpolatie als een volledig schermkader. Het lijkt of inderdaad ingezoomd is, maar als vergrotingen van 13 bij 18 cm worden gemaakt zal ruis op de afdruk te zien zijn zoals de korrel van een conventionele film.
Wilt u een goede fotokwaliteit gebruik dan nooit een dergelijk type digitale zoom. Ze wordt slechts gebruikt als marketing misleiding. U gooit met digitale zoom een deel van uw foto weg en dat kunt u later niet herstellen.

Digitaal zoomen kunt u beter doen in een fotobewerkingsprogramma zoals Adobe Photoshop, Photoshop Elements of Paintshop Pro. Hierin hebt u veel meer flexibiliteit. De camera kan alleen een centrale uitsnede maken, terwijl u in bijvoorbeeld Photoshop elk deel van de foto kunt uitsnijden. Ook de interpolatie zal beter worden uitgevoerd, waardoor het eindresultaat waarschijnlijk beter zal zijn dan bij gebruik van de digitale zoom van de eenvoudige camera.