A

AAA-views
Het bedrijf dat deze website voor u ontwikkeld heeft
AA(A)
Klein formaat batterij. Het AA formaat wordt vooral gebruikt in digitale cameras en Walkmans en is beschikbaaar als Alkaline, NiCd and NiMH . AAA is de kleinere variant en wordt b.v. gebruikt in kleine flitsers.
ADC
Analog-naar-digitaal Converter – (ook wel DAC) als er licht valt op een beeldsensor, dan wordt het omgezet naar een elektrische lading. Dit analoge signaal wordt gedigitaliseerd door de ADC, zodat het gelezen kan worden door een computer.
AE
Automatische belichting (auto exposure) - belichtingssysteem dat automatisch de correcte combinatie van diafragma en sluitertijd instelt, bij de heersende lichtomstandigheden.
AF
Automatisch scherpstellen (auto focus) - een systeem dat cameralenzen automatisch laat scherpstellen. We kennen acieve en passieve auto focus.
Av
Diafragma voorkeur (aperture priority) - de belichting wordt berekend aan de hand van het gekozen diafragma. De bijbehorende sluitertijd wordt automatisch ingesteld. Met de diafragma voorkeur (Av) regelt u de scherptediepte (Depth Of Field) - grote diafragma's (kleine waarde) zorgen voor een kleine DOF en kleine diafragma's (grote waarde) geven een grote DOF.
ASAP
As Soon As Possible - zo spoedig mogelijk
AVI
Een videoformaat voor Windows.Zie ook “Top Tutors” / Bestandsformaten / Video Formaten.